Selecteer een pagina

Als baasje wil je natuurlijk niets liever dan je trouwe viervoeter een gelukkig en gezond leven bieden. Groenlipmossel kan je daar wel eens bij helpen. De naam klinkt misschien een beetje gek, maar hij lijkt eigenlijk sprekend op de mosselen die we kennen. Er zit alleen, zoals de naam al verklapt, een groen randje aan. De groenlipmossel komt vooral voor in Nieuw-Zeelandse wateren. Nu vraag je je misschien af, hoe kan deze groenlipmossel mijn hond helpen? We vertellen je er graag meer over.

Ondersteuning van de gewrichten

Niet alleen mensen hebben last van hun gewrichten, onze viervoeters kunnen er helaas ook last van hebben. Groenlipmossel is rijk aan voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, vitaminen en mineralen, en glycosaminoglycanen, die onmisbaar zijn voor de gewrichten. Groenlipmossel kan helpen om de gewrichten gezond te houden, en zelfs bijdragen aan het opbouwen van verzwakt kraakbeen. Door de ondersteuning van gezonde gewrichten kan groenlipmossel de mobiliteit en flexibiliteit van je hond verbeteren.

Wanneer groenlipmossel geven?

Zoals hierboven genoemd, kan groenlipmossel goed helpen bij het ondersteunen van de gewrichten van je hond. Wanneer je hond last heeft van bijvoorbeeld artrose, heupdysplasie, of overbelasting van de gewrichten, kan groenlipmossel een hulpmiddel zijn. Je kan groenlipmossel dus geven aan iedere hond die last heeft van gewrichtsproblemen, want groenlipmossel kan aan elk ras gegeven worden. Er zijn natuurlijk honden die er wat eerder last van kunnen hebben, zoals oudere honden, grote honden, actieve honden, en specifieke hondenrassen, zoals een Duitse herder, Labrador of Golden Retriever.

Hoe herken je gewrichtsproblemen bij je hond?

Oké, groenlipmossel kan dus gegeven worden wanneer je hond last heeft van zijn gewrichten. Dan is het natuurlijk ook belangrijk om de gewrichtsproblemen van je hond te herkennen. Je kunt merken dat je hond last heeft van zijn gewrichten als hij af en toe mank loopt, hij achterblijft tijdens een wandeling samen, hij moeizaam opstaat uit liggende positie, of aan de gewrichten likt.

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende manieren waarop je je hond groenlipmossel kan geven, bijvoorbeeld in de vorm van groenlipmossel poeder. Het is ook belangrijk om te letten op de dosering, die afhangt van de grootte van je hond. Zoek dus goed uit hoeveel je hond mag hebben. Daarnaast wordt het niet aangeraden om je hond permanent groenlipmossel te geven. Het wordt meestal als kuur genomen, naast het normale dieet van de hond, voor ongeveer 8 weken lang.