Selecteer een pagina

Er wordt vaak niet voor niets gezegd dat een hond je beste vriend is. Een hond geeft je veel aandacht en liefde. Helemaal wanneer je een hond goed verzorgd en de hond lekker in zijn vel zit, zal je hier zelf ook van kunnen genieten. Belangrijk is daarom om je hond gezond te houden. Omdat een hond dat zelf niet kan, ben jij als baasje hier verantwoordelijk voor. Veel voorkomende ziekteverschijnselen bij honden zijn huidaandoeningen.
Huidaandoeningen bij honden kunnen een bron van frustratie en ongemak zijn voor zowel de hond als de eigenaar. Deze aandoeningen kunnen verschillende oorzaken hebben, variërend van allergieën en parasieten tot voeding en genetica. Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar om de symptomen te verlichten en het welzijn van de hond te verbeteren. Een van deze behandelingen is Apoquel, een diermedicatie dat specifiek is ontwikkeld voor de behandeling van jeuk en ontstekingen bij honden. Laten we eens kijken naar de oorzaken van huidaandoeningen en hoe Apoquel kan helpen bij het verlichten van deze aandoeningen.

Oorzaken van huidaandoeningen bij honden:


Allergieën:

Honden kunnen allergisch zijn voor verschillende stoffen, waaronder voedsel, pollen, vlooienbeten en omgevingsfactoren zoals stof en schimmels. Allergische reacties kunnen leiden tot jeuk, roodheid, huiduitslag en ontsteking.


Parasieten:

Parasieten zoals vlooien, teken en mijten kunnen huidaandoeningen bij honden veroorzaken. Deze parasieten kunnen de huid irriteren en allergische reacties veroorzaken, resulterend in jeukende en ontstoken plekken.

Voedselgevoeligheden:

Sommige honden kunnen gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten in hun voeding, zoals granen, rundvlees, zuivelproducten of additieven. Dit kan leiden tot allergische reacties en huidaandoeningen.

Infecties:

Bacteriële, schimmel- of gistinfecties kunnen ook huidaandoeningen veroorzaken bij honden. Deze infecties kunnen jeuk, roodheid, haarverlies en een onaangename geur veroorzaken.

Genetica:

Bepaalde rassen hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van bepaalde huidaandoeningen. Bijvoorbeeld, Labrador Retrievers hebben vaak last van atopische dermatitis, een chronische huidaandoening.


Apoquel om huidirritatie bij honden te verminderen

Veel hondeneigenaren zijn reeds bekend met Apoquel. Apoquel is een geneesmiddel dat specifiek is ontwikkeld om jeuk en ontsteking te verminderen bij honden met huidaandoeningen. Het werkzame bestanddeel van Apoquel is oclacitinib, een krachtige jeukremmer die werkt door de signalen in het immuunsysteem te onderdrukken die jeuk en ontsteking veroorzaken. Hierdoor is de kans op ergere huidirritaties door krabben of bijten een stuk minder.