Selecteer een pagina

Ga je binnenkort een nieuwe puppy verwelkomen in je leven? Hartstikke leuk! Een puppy brengt veel gezelligheid met zich mee, maar je hebt ook opeens een grote verantwoordelijkheid. Om voor een sterke start tussen jou en je puppy te zorgen, is puppytraining erg belangrijk. Het vormt namelijk de basis voor een gehoorzame en goed aangepaste hond. Hieronder lees je meer over de basisprincipes van puppytraining volgens Online-Puppycursus.nl.

1. Vroege socialisatie

Vroege socialisatie is van cruciaal belang voor puppy’s. Dit betekent dat je je pup zo snel mogelijk bloot gaat stellen aan verschillende mensen, dieren, geluiden en omgevingen. Dit helpt je puppy om zich op zijn gemak te voelen in verschillende situaties. 

2. Basiscommando’s

Leer je puppy basiscommando’s zoals zit, lig, kom en blijf. Deze commando’s vormen de basis voor gehoorzaamheid en veiligheid.

3. Positieve versterking

Gebruik positieve versterking om gewenst gedrag te belonen. Beloningen kunnen traktaties, lof en genegenheid zijn. Vermijd straf, omdat dit angst en verwarring bij je puppy kan veroorzaken.

4. Consistente routine

Een consistente routine helpt je puppy te begrijpen wat er van hem verwacht wordt. Dit geldt voor voedingstijden, wandelingen, speeltijd en trainingssessies.

5. Zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining is een van de belangrijkste aspecten van puppytraining. Leer je puppy buiten te plassen en beloon hem wanneer hij het goed doet.

6. Bijten en kauwen

Puppy’s verkennen de wereld met hun mond, wat kan leiden tot bijten en kauwen. Leer je puppy om op speelgoed te kauwen en ontmoedig bijten van mensen.

7. Training aan de riem

Begin vroeg met trainingen aan de riem zodat je puppy leert om netjes aan de lijn te lopen. Dit is belangrijk voor veilige en aangename wandelingen.

8. Geduld en consistentie

Puppytraining vereist geduld en consistentie. Geef je puppy de tijd om te leren en wees consequent in je aanpak.